Home > de la oameni., de la ziar. > „spovedania“ celui care l-a botezat pe Steinhardt

„spovedania“ celui care l-a botezat pe Steinhardt

pe părintele Mina Dobzeu, de la Episcopia Huşilor, istoria îl va păstra, în paginile „Jurnalului Fericirii“, drept botezătorul lui Nicolae Steinhardt. Poveştile lui spun însă mult mai multe. Anii grei din temniţele comuniste, tortura constantă a Securităţii şi lupta continuă pentru credinţă aproape că l-au sfârşit pe Părintele Mina. Nu-şi mai vrea chipul în poze, vrea doar ca învăţătura celui de sus să fie urmată. „Până atunci e neliniştit sufletul meu“.
l-am găsit pe Părintele Mina Dobzeu, la Episcopia Huşilor, ostenit şi cu privirea pierdută. Era vlăguit şi fără putere pentru că fusese, de la primele ore ale dimineţii, la slujbă. Nu ştia cine suntem sau dacă am venit cu gând bun, dar ne-a primit cu o rugăciune.
din camera îngustă, aglomerată de o bibliotecă în care se îndrămădesc o mulţime de cărţi şi de o masă de scris, părintele povesteşte cu smerenie celor care vin să-l viziteze episoade teribile ale vieţii sale, trecute prin malaxorul unui regim criminal. Vorbeşte, cu lacrimi în ochi dar cu fruntea descreţită, despre oameni şi întâmplări pe care noi le-am cunoscut doar în cărţi. Despre cei peste 8 ani şi jumătate de închisoare comunistă, adunaţi în trei condamnări, despre frontul celui de-al Doilea Război Mondial şi despre persecuţiile Securităţii. Toate acestea pentru că a avut curajul să critice măsurile luate de comunişti împotriva Bisericii.  Citiţi mai multe despre Mina Dobzeu aici.

Advertisements
  1. No comments yet.
  1. No trackbacks yet.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: